25.5 C
Вильнюс
vineri, 24 mai 2024
AcasăFashionLituania nu o va extrăda pe opozanta Tihanovskaia în Republica Belarus

Lituania nu o va extrăda pe opozanta Tihanovskaia în Republica Belarus

-

Viceministrul lituanian de externe, Mantas Adomėnas, a declarat că Lituania nu o va extrada pe opozanta belarusă Svetlana Tihanovskaia, după ce autoritățile de la Minsk au demarat procedurile în acest sens – scrie RBC.

„Lituania nu îi predă pe cei supuși persecuției politice. Cei de la Minsk știu perfect ce răspuns le vom da” – a subliniat Adomėnas. Potrivit ministrului, este puțin probabil ca refuzul de a o extrăda pe Tihanovska în Belarus să înrăutățească și mai mult relațiile dintre Vilnius și Minsk, în condițiile în care, din octombrie 2020, Lituania este reprezentată în Republica Belarus nu de către un ambasador, ci de un însărcinat cu afaceri ad interim.

Amintim că zilele trecute, Comitetul de Anchetă din Republica Belarus a inițiat procedura de extrădare a liderului opoziției, Svetlana Tihanovskaia, aflată în exil în Lituania. Opozanta și-a părăsit țara după alegerile prezidențiale din august 2020, temându-se de represalii. Serviciul de presă al Comitetului de Anchetă de la Minsk a comunicat că „Tihanovskaia este dată în urmărire, iar documentele pentru extrădarea acesteia au fost trimise Parchetului General”. Instituția a făcut public acest demers în contextul finalizării anchetei împotriva a patru dintre reprezentanții legali ai opozantei Svetlanei Tihanovskaia. Aceștia sunt suspectați de „planificarea luării cu asalt a clădirilor comitetelor executive și ale administrațiilor din Gomel”.

Sursa: RADOR

/radiochisinau.md/

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Must Read

10.000 de refugiați au ajuns la Cernăuți

Aproape 10.000 de ucraineni care au fugit din calea războiului au ajuns la Cernăuți, la 40 de kilometri de granița cu România. În hotelurile...

Descoperă mai multe la Lituania ⓜ mapamond.media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura