-4.5 C
Вильнюс
sâmbătă, 2 decembrie 2023
AcasăLifestyleBusinessLituania a anunțat că impune sancțiuni economice Republicii Belarus

Lituania a anunțat că impune sancțiuni economice Republicii Belarus

-

Lituania a anunțat că impune sancțiuni economice vecinei sale, Republica Belarus din cauza violențelor împotriva protestatarilor care contestă în stradă rezultatele recentelor alegeri prezidențiale. Votând în unanimitate, marți, pentru impunerea sancțiunilor, parlamentul de la Vilnius, Seimas, a mai cerut comunității internaționale să nu recunoască alegerile belaruse, care i-au adus un al șaselea mandat liderului autoritar de la Minsk, Alexandr Lukașenka.

„Trimitem un mesaj puternic lumii”, a spus ministrul de externe lituanian Linas Linkevicius după vot. Acesta a avut loc cu o zi înaintea unui summit al liderilor Uniunii Europene consacrat situației din Belarus.

Miniștrii europeni de externe s-au pronunțat deja pentru sancțiuni împotriva demnitarilor belaruși responsabili de violențe împotriva protestatarilor. Înainte de summit-ul de miercuri al liderilor europeni, președintele Consiliului European, Charles Michel, a discutat, marți, despre situația din Belarus cu președintele rus Vladimir Putin, spunând că numai dialogul pașnic poate duce la rezolvarea crizei. Putin i-a oferit sprijin militar lui Lukașenka.

Lasă un răspuns

Must Read

16 ani de la uciderea jurnalistei Anna Politkovskaia, împușcată chiar de...

Anna Politkovskaia a fost un aprig critic al Kremlinul, mai ales al războiului sângeros din Cecenia şi al liderului său pro-Kremlin Ramzan Kadîrov. Ea...