0.5 C
Вильнюс
marți, 5 martie 2024
AcasăPoliticaLituania mobilizează armata la graniţa cu Bielorusia de teama intrării haotice în...

Lituania mobilizează armata la graniţa cu Bielorusia de teama intrării haotice în ţară a unui flux mare de refugiaţi

-

Lituania anunţă că va masa trupe la graniţa cu Bielorusia pentru a preîntâmpina eventuala intrare a unui flux de refugiaţi din această ţară, a anunţat, luni, ministrul de Interne al ţării.

Anunţul survine pe fondul unei alerte, în Europa, care semnalează existenţa unui contigent masiv de migranţi care se îndrepta către Uniunea Europeană din Bielorusia.

Guvernul lituanian va discuta, de asemenea, oportunitatea declarării stării de urgenţă în zona de graniţă cu Bielorusia, a adăugat ministrul într-o conferinţă de presă.

Luni, autorităţile poloneze au acuzat regimul de la Minsk de desfăşurarea unui plan de destabilizare a zonei din estul blocului european, după ce imagini publicate pe reţele sociale înfăţişau sute de migranţi care se îndreaptă spre graniţa dintre Bielorusia şi Polonia.

„Bielorusia vrea să provoace un incident major, de preferat cu focuri de armă şi victime: potrivit relatărilor media, [Minsk-ul, n.r.] pregăteşte o provocare majoră lângă Kuznica Bialostocka şi va exista o tentativă la o trecere frontalieră masivă”, a declarat adjunctul ministrului polonez de Externe, Piotr Wawrzyk, pentru postul public de radio polonez.

/epochtimes-romania.com/news/

Lasă un răspuns

Must Read

16 ani de la uciderea jurnalistei Anna Politkovskaia, împușcată chiar de...

Anna Politkovskaia a fost un aprig critic al Kremlinul, mai ales al războiului sângeros din Cecenia şi al liderului său pro-Kremlin Ramzan Kadîrov. Ea...

Descoperă mai multe la Lituania ⓜ mapamond.media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura