Vilnius, capitala Lituaniei, a anunțat planuri să transforme orașul într-o mare cafenea în aer liber, oferind o bună bucată din spațiul public barurilor și restaurantelor afectate de pandemie. Localurile își vor putea așeza mesele afară și astfel vor putea respecta regulile de distanțare fizică, potrivit The Guardian.

Statul Baltic, care a înregistrat 1.344 de cazuri de coronavirus și 44 de decese, a permis cafenelelor și restaurantelor care dispun de locuri afară, frizeriilor și aproape tuturor magazinelor să înceapă redeschiderea în această săptămână, ca parte a unei ieșiri plănuite din starea de urgență.

Însă ministrul Sănătății a impus reguli stricte de distanțare fizică și măsuri de siguranță. Magazinele trebuie să limiteze numărul de clienți la un moment dat, măștile vor rămâne obligatorii în toate spațiile publice, iar mesele cafenelelor și restaurantelor vor trebui plasate la cel puțin doi metri una de cealaltă.

Acest lucru reprezintă o problemă pentru mulți proprietari de restaurante din partea veche a orașului, Senamiestis, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO, ale cărui străzi înguste vor face aproape imposibilă așezarea a mai mult de câteva mese afară.

mai mult la /www.digi24.ro/

Lasă un răspuns