5.5 C
Вильнюс
marți, 16 aprilie 2024
AcasăFashionStatele Baltice zădărnicesc un summit de la care Beijingul avea mari așteptări

Statele Baltice zădărnicesc un summit de la care Beijingul avea mari așteptări

-

Summit-ul Europa Centrală și de Est-China, care ar fi trebuit să aibă loc în această săptămână , s-a amânat pentru o dată nedefinită. Oficial, din cauza crizei coronavirusului, după cum a comunicat reprezentanța chineză pe lângă Uniunea Europeană. Neoficial, motivele ar fi cu totul altele.

Presa europeană invocă cu totul alte motive decât cele oficiale. După cum relatează ”Politico.eu”, Lituania și Estonia sunt țările care au împiedicat summitul în cadrul căruia liderii statelor din Europa Centrală și de Est urmau să se întâlnească, fie și virtual, cu președintele chinez Xi Jinping. Acestea au comunicat că nu vor participa la summit nici la nivel de președinte, nici la cel de prim-ministru.

Pentru ”Daily Telegraph”, mesajul este clar: statele baltice împiedică summit-ul cu China alegând alianța cu noul președinte american, Joe Biden.

statele baltice sunt mai interesate într-o puternică legătură transatlantică decât mulți alți membri ai Uniunii Europene, tocmai din cauza amenințării pe care o resimt în plan regional din partea Rusiei.

mai mult la /www.rfi.ro/

Lasă un răspuns

Must Read

10.000 de refugiați au ajuns la Cernăuți

Aproape 10.000 de ucraineni care au fugit din calea războiului au ajuns la Cernăuți, la 40 de kilometri de granița cu România. În hotelurile...

Descoperă mai multe la Lituania ⓜ mapamond.media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura