23.5 C
Вильнюс
joi, 18 iulie 2024
AcasăFashionȚările baltice și Polonia pregătesc noi sancțiuni împotriva Rusiei, din cauza condamnării...

Țările baltice și Polonia pregătesc noi sancțiuni împotriva Rusiei, din cauza condamnării lui Navalnîi

-

Lituania, Letonia, Estonia și Polonia pregătesc un pachet de măsuri restrictive individuale împotriva unor persoane din Rusia implicate în arestarea și condamnarea liderului opoziției ruse, Aleksei Navalnîi – a anunțat ministrul lituanian de externe, Gabrielius Landsbergis, citat de postul TV3.

Inițiativa privind introducerea unor noi sancțiuni împotriva Rusiei a fost discutată în timpul vizitei lui Landsbergis în Polonia, unde s-a întâlnit cu omologul său polonez, Zbigniew Rau. „Este vorba despre persoane care au luat parte la reținerea și condamnarea lui Navalnîi. Lituania negociază cu partenerii din țările baltice și din Polonia. Sperăm că, în viitorul apropiat, lista va fi transmisă instituțiilor UE și va fi convenită la cel mai înalt nivel politic” – a explicat șeful diplomației lituaniene. Potrivit lui Gabrielius Landsbergis, statele baltice și Polonia pot introduce sancțiuni împotriva Rusiei înaintea Uniunii Europene.

Sursa:RADOR

Lasă un răspuns

Must Read

10.000 de refugiați au ajuns la Cernăuți

Aproape 10.000 de ucraineni care au fugit din calea războiului au ajuns la Cernăuți, la 40 de kilometri de granița cu România. În hotelurile...

Descoperă mai multe la Lituania ⓜ mapamond.media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura