Conferință de presă cu președintele Lituaniei și premierul Spaniei, întreruptă pentru că avionul de luptă de lângă ei trebuia să decoleze de urgență

0
1259

O conferință de presă comună a premierului spaniol Pedro Sanchez și a președintelui lituanian Gitanas Nauseda ce avea loc la baza aeriană lituaniană Siauliai a fost oprită joi deoarece un avion de luptă de lângă cei doi oficiali trebuia să decoleze urgent.

Președintele lituanian începuse deja să dea declarații când agitația din jurul aeronavei de luptă îi atrag atenția, acesta zâmbind din cauza situației create.

”Has to scramble” îi spune Sanchez lui Nauseda, ceea ce înseamnă că avionul Eurofighter Typhoon trebuia să decoleze de urgență. ”Avionul avea o misiune urgentă”, a declarat și purtătorul de cuvânt al președinției lituaniene pentru agenția Reuters.

Avionul spaniol a trebuit trimis în misiune după informații că o aeronavă rusească a decolat din regiunea Kaliningrad fără să transmită un plan de zbor, a declarat un reprezentant al statului major lituanian.

După decolarea Eurofighter-ului, conferința de presă a fost reluată, iar Sanchez a mulțumit piloților ”pentru activitatea dificilă de apărare a integrității teritoriale a Lituaniei la care tocmai am asistat”.

mai mult la /www.hotnews.ro/

Lasă un răspuns