-4.5 C
Вильнюс
sâmbătă, 2 decembrie 2023
AcasăLituaniaLituania declară starea de urgență. Cererea a fost depusă de Departamentul de...

Lituania declară starea de urgență. Cererea a fost depusă de Departamentul de Protecție a Frontierelor de Stat

-

În cadrul ședinței extraordinare a guvernului lituanian, ministrul de interne, Agni Belutait, a subliniat că declararea stării de urgență nu are legătură cu nicio amenințare. Acesta este destinat doar să contribuie la simplificarea procedurilor și să implice resurse suplimentare.

Autoritățile lituaniene au declarat că doar în acest an, peste 800 de persoane au încercat să treacă frontiera belarusă-lituaniană. Aceasta este de aproximativ zece ori mai mare decât în ​​anul trecut. În 2019, 46 dintre aceste persoane au fost arestate, în 2018-104 și în 2017-72.

Este important să avem astfel de instrumente tehnice și logistice încât să ne putem mișca rapid și să luăm decizii. primul ministru Lituania Ingrida Simonet a menționat că una dintre cele mai mari provocări în acest caz este pandemia de coronavirus și obligația de a fi pusă în carantină. – Aceasta înseamnă că sunt necesare mai multe resurse și oportunități decât de obicei – a spus șeful guvernului lituanian.

Starea de urgență în Lituania. Regimul lui Lukashenka ar putea fi în spatele creșterii bruște a numărului de imigranți

mai mult la     /www.gdo.ro/

Lasă un răspuns

Must Read

16 ani de la uciderea jurnalistei Anna Politkovskaia, împușcată chiar de...

Anna Politkovskaia a fost un aprig critic al Kremlinul, mai ales al războiului sângeros din Cecenia şi al liderului său pro-Kremlin Ramzan Kadîrov. Ea...