20.5 C
Вильнюс
miercuri, 12 iunie 2024
AcasăFashionTancuri și forțe armate americane vor staționa în Lituania, la frontierea cu...

Tancuri și forțe armate americane vor staționa în Lituania, la frontierea cu Belarus. Guvernul de la Vilnius: Nu e o acțiune împotriva statului vecin

-

Trupe militare americane vor ajunge în Lituania vineri pentru o misiune de două luni, în apropierea frontierei cu Belarus, relatează Reuters. Guvernul de la Vilnius a ținut să precizeze că acest moment nu trebuie interpretat ca un mesaj împotriva statului vecin, unde tensiunile sociale au escaladat în ultimele săptămâni.

„Statul membru NATO Lituania a anunţat că trupe americane vor fi mutate din Polonia pentru exerciţii militare planificate anterior. Acestea sunt de natură defensivă şi nu sunt îndreptate împotriva niciunui vecin, inclusiv Belarus”, se precizează în comunicatul transmis autorităţile de la Vilnius.

Pe de altă parte, trupele americane sosesc mai devreme şi rămân mai mult timp decât anunţase guvernul înainte de izbucnirea protestelor din Belarus, din cauza nemulțumirilor privind rezultatul alegerilor prezidențiale din 9 august, în urma cărora Aleksandr Lukaşenko a rămas la putere pentru încă un mandat.

mai mult la /www.g4media.ro/

Lasă un răspuns

Must Read

10.000 de refugiați au ajuns la Cernăuți

Aproape 10.000 de ucraineni care au fugit din calea războiului au ajuns la Cernăuți, la 40 de kilometri de granița cu România. În hotelurile...

Descoperă mai multe la Lituania ⓜ mapamond.media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura