17.5 C
Вильнюс
joi, 23 mai 2024
AcasăLituaniaGermania isi retrage plutonul NATO stationat in Lituania, in urma unor acuzatii...

Germania isi retrage plutonul NATO stationat in Lituania, in urma unor acuzatii de rasism, antisemitism si agresiuni sexuale

-

Germania si-a rechemat un pluton NATO aflat in misiune in Lituania, in urma unor dezvaluiri ale revistei Der Spiegel, potrivit carora militari din pluton au dat dovada de comportament rasist si antisemit si au fost acuzati de agresiuni sexuale, relateaza BBC News.

Aceasta conduita a militarilor germani urmeaza sa fie „pedepsita cu toata severitatea”, a subliniat ministrul german al Apararii Annegret Kramp-Karrenbauer, supranumita „AKK”, care a anuntat intr-un mesaj postat pe Twitter retragerea plutonului.

Patru militari germani au fost retrasi initial din Lituania, in urma unei anchete. Ei au fost trimisi in Lituania in cadrul „prezentei avansate inaintate” NATO, o misiune de formare a militarilor din state din Europa de Est in vederea descurajarii Rusiei.

Comportamentul necorespunzator al unor militari in Lituania este o palma data oricui munceste in Bundeswehr (armata germana) zi de zi pentru a servi securitatea tarii noastre”, denunta AKK.

Intregul pluton este retras „imediat”, iar toate investigatiile si procedurile necesare urmeaza sa aiba loc in Germania, anunta ea. Ministrul a anuntat marti ca militarii care cunosteau incidente si nu le-au raportat urmeaza sa fie, la randul lor, pedepsiti.

mai mult la /ziare.com/europa/germania/germania-isi-retrage-plutonul-nato-stationat-in-lituania-1685269

Lasă un răspuns

Must Read

10.000 de refugiați au ajuns la Cernăuți

Aproape 10.000 de ucraineni care au fugit din calea războiului au ajuns la Cernăuți, la 40 de kilometri de granița cu România. În hotelurile...

Descoperă mai multe la Lituania ⓜ mapamond.media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura