AcasăFashionÎn țările baltice au început exerciții ale Forțelor militare aeriene ale NATO

În țările baltice au început exerciții ale Forțelor militare aeriene ale NATO

-

🇪🇪 www.Estonia.ro 🇱🇻 www.Letonia.ro 🇱🇹 www.Lituania.ro
⚓ www.Baltica.ro 🇵🇱 www.Polonia.ro 🇷🇺 www.SanktPetersburg.ro
🚚sponsorizat de ALESS FRA Transport Finlanda⇄Romania🚚

Timp de două zile – 29 și 30 iunie -, pe cerul țărilor baltice se desfășoară exerciții ale Forțelor Militare Aeriene ale NATO și ale țărilor partenere ale Alianței, „Ramstein Alloy” – a comunicat serviciul de presă al Statului-Major General al Forțelor de apărare ale Estoniei.

Potrivit serviciului de presă amintit, exercițiile au ca obiectiv asigurarea securității spațiului aerian al țărilor baltice. Rolul-cheie în aceste manevre îl vor avea Forțele Militare Aeriene ale Estoniei și baza aeriană Emari din apropiere de capitala Tallin. La exerciții participă, în afară de avioane de vânătoare spaniole și italiene – bazate la Ämari (Estonia) și Șyaulyay (Lituania), care îndeplinesc misiunea de apărare a spațiului aerian al țărilor baltice -, și aviatori finlandezi, germani, polonezi, spanioli și turci.

În exerciții sunt angrenate mai mult de 20 de avioane. Deasupra Mării Baltice se va afla avionul AWACS E-3, cu rază lungă de detecție și control al spațiului aerian NATO. Potrivit RIA Novosti, exercițiile „Ramstein Alloy” se desfășoară de trei ori pe an, începând din 2008.

mai mult la /radiochisinau.md/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

A opta zi de război. Mai multe oraşe ucrainene au fost...

UPDATE 03:37 Emmanuel Macron: Noi nu suntem în război cu Rusia, dar Rusia a vrut război cu Ucraina Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a exprimat solidaritate, miercuri...