5.5 C
Вильнюс
marți, 16 aprilie 2024
AcasăFashionPrimăria Constanța trage cu ochiul la ce face bun Finlanda și vrea...

Primăria Constanța trage cu ochiul la ce face bun Finlanda și vrea să aplice

-

O delegație a Ambasadei Finlandei în România, condusă de ES Marjut Akola, a efectuat astăzi o vizită în orașul Constanța și a fost primită de către viceprimarul municipiului, Ionuț Rusu. Din delegație au mai făcut parte doamna Terhi Paikkala, adjunctul șefului misiunii diplomatice a Finlandei în România și Constantin Șuteu, consulul onorific al Republicii Finlanda la Constanța.

Viceprimarul Ionuț Rusu a prezentat invitaților, pe larg și în detaliu, viziunea administrației locale privind dezvoltarea sustenabilă a municipiului, cu accent pe politicile de educație, mediu, servicii publice, Smart City.

ES doamna Marjut Akola a exprimat disponibilitatea Ambasadei Finlandei de a facilita dialogul autorităților locale din Constanța cu parteneri din Finlanda, mai ales în domeniile în care aceștia dețin expertize sectoriale omologate ca bune practici în Europa – sistemul de educație, soluțiile digitale, Smart City, energia verde, tranziția verde, economia circulară (în special colectarea selectivă a deșeurilor și reciclarea acestora) etc.

S-a apreciat că orașul Constanța are nevoie de expertiza sectorială a partenerilor europeni în aceste domenii pentru îmbunătățirea performanțelor proprii și pentru implementarea de bune practici în domeniile respective. Experiența Finlandei poate fi utilă planurilor de dezvoltare locală ale municipiului Constanța, mai ales în domeniile: educație, proiecte comunitare, mediu, economia circulară. S-a convenit organizarea unor webinarii de interes comun în aceste domenii, cu participarea instituțiilor publice, autorităților centrale și locale, firmelor și companiilor din Finlanda, pentru efectuarea unor permanente schimburi de expertiză utile tuturor partenerilor implicați.

 

mai mult la  /www.ct100.ro/primaria-constanta-trage-cu-ochiul-la-ce-face-bun-finlanda-si-vrea-sa-aplice/

Lasă un răspuns

Must Read

10.000 de refugiați au ajuns la Cernăuți

Aproape 10.000 de ucraineni care au fugit din calea războiului au ajuns la Cernăuți, la 40 de kilometri de granița cu România. În hotelurile...

Descoperă mai multe la Lituania ⓜ mapamond.media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura