Reprezentanţi ai ţărilor central şi est-europene, inclusiv România, au analizat, împreună cu oficiali din Statele Unite, în cadrul unei reuniuni desfăşurate în Lituania, modalităţi de suplimentare a capabilităţilor militare NATO, pentru descurajarea Rusiei.

Miniştrii de Externe din nouă state NATO din Europa Centrală şi de Est, alături de reprezentanţi ai Administraţiei Donald Trump, s-au reunit marţi, la Vilnius, pentru a discuta despre modalităţile de contracarare a acţiunilor Rusiei. La reuniune participă reprezentanţii Lituaniei, Letoniei şi Estoniei, precum şi cei ai Poloniei, Ungariei, Slovaciei, Cehiei, României şi Bulgariei. De asemenea, au fost prezenţi reprezentanţi ai NATO şi ai Departamentului de Stat american, informează agenţia de presă germană DPA şi publicaţiile Handelsblatt.com şi Deutschlandfunk.de.

„Rusia rămâne, în mod evident, ameninţarea centrală pe termen lung pentru NATO. Rusia a luat o decizie conştientă şi încearcă să distrugă ordinea modială pe care o cunoaştem. Nu trebuie să ne facem iluzii”, a declarat, la reuniune, Gitanas Nauseda, preşedintele Lituaniei. „Prezenţa aliaţilor, în special a Statelor Unite, în regiunea noastră este cel mai puternic element pentru descurajare”, a subliniat Gitanas Nauseda.

mai mult la   www.mediafax.ro

Lasă un răspuns